Åska och muller

Oj vad det åskade och blixtrade och hade sig i natt. datorn gick igång och jag tänkte genast: jaha det dar den, varför stängde jag inte av den ordentligt innan jag gick och lade mig? Såg framför mig hur alla mina recept och andra nyttigheter jag sparat bara försvann. men jag hade tur och datorn fungerar som den alltid gjort. :)
men det var nästan väntat det skulle regna och åska, och för engångs skull så tog jag en titt på himlem och tänkte: det blir nog regn så jag tar in tvätten.. Tur va!? :)

Igår blidde det kokt nöt, kokar alltid i tryckkokaren, då blir det gott och går fort. hade lite överblivet ris som jag blandade med förvälld hackad spenat och parmesan ost. Rörde i ett ägg och lite mjöl o ströbröd och stekte i lite olja. T.om mannen gillade det som eg inte är så förtjust i att man gör annorlunda saker med riset. :)

Idag blir det linguiça m ris och bönor. Enkelt men gott.

Jo jag köpte även en balsamic vinäger när vi handlade, har längtat sååå efter det.Dyrt men förhoppningsvis inser mannen hur väl värt pengarna det var. :)
Sedan hittade jag en semsfrö sås som påminde om en salladssås jag alltid fick när jag var liten.. Gotti namnam.

Idag har det varit varmt också, men inte lika kvavt som igår. Det var svalt och skönt imorse och nu är det vaaarmt! Visste det kunde vara värre.
Jag är inte på topp idag, inget speciellt bara en sån där dag. Inget kaffe till frukosten utan apelsin-banan juice istället. Mkt nyttigare. Idag på dagen har jag gjort Mynta iste utav färsk mynta. Jättegott. Sedan har jag gjort en kladdkaka så nu ska det avnjutas lite sånt sedan ska jag lägga mig jämte Herr Liten och försöka snusa lite. Ja försöka vila om det nu går, han sover ju inteså längre tyvärr.

Godaste kladdkakan:

Arlas kaka med chokladtryffel på!

Ingredienser15-20 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar

Gör och njut.. nu går jag och gör just det :)