Feira

Varje söndag går jag på Feira, dvs marknad. Det kommer en liten marknad hit inärheten. Så då går jag dit och botaniserar lite. Ja ibland har de annorlunda saker men vanlgt vis är det bara vanliga saker. Jag köper oftast äpplen, mango, apelsiner, guava, söt potatis etc etc.. Idag lyckades jag få fatt på nåt som ligknar paslternacka. Ska ta och göra en gryta och se hur det blir. Jag köpte även svarta bönor i lösvikt. 0,5 kg. Måste ju börja smått. men de svarta bönorna har ju mera vitaminer också så jag tänkte det är bra och äta lite mer utav dem. man behöver ju inte äta Feijoada bara. :)
Jag väntar på att de stora nektariner och persikorna ska komma. Än så länge säljs det bar små små rackare för dyra pengar. Då ska jag göra persiko/nektarinmarmelad tänkte jag. Har redan gjort en sats men den åts upp väldigt snabbt.

Jag sitter såklart och drömmer om svensk mat.. Tror inte det finns något land som har så god mat som Sverige. Det finns ju nästan allt. Visst här är inte maten så tokig heller men det finns vissa saker jag saknar. Mejeriprodukter t.ex här finns det Mussarela, ja det stavas så, och är inte att förknippas med Mozzarella. En ganska smaklös ost. Vill man ha annan ost är den imorterad och väldigt dyr. Tack o lov finns det Philadelphia. Creme Fraiche kan man ju drömma om gräddfil likaså och andra trevliga Arla produkter.

I min önskelista på svenska matvaror ligger:
Mannagryn, pärldocker, örtsalt, blåbärspulver/sylt, hallonkräm/sylt, lingonsylt, hjortronsylt, ljus sirap, messmör, tubostar av olika slag, jordgubbs te, svampsoppor av olika slag , torkad lök, kalles kaviar, mandelmassa, smörgåsrån, marsanpulver, fromage pulver, stjärnanis och pommeransskal och såklart knäckebröd..

Så jag har insett att förutom den dyra resan till Sverige så måste jag samla ihop en förmögenhet samt åka med tom väska för att kunna få hem dess saker.. :)
Fast man ska nog hålla tyst i tullen va? :)

Ja drömma kan man ju.. så än sålänge får jag försöka göra det bästa utav de brasilianska amtvarorna, som inte är att förakta.

Nu ska jag ta och sätta mig med mitt nya project. Projekt Italiano. Har slängt ut man o son så jag kan få lite lugn och ro och studera lite italienska. Grämer mig såå att mina italienska böcker är i Sverige..

Ate Logo..
Tschau.